Sjuka människa!

Varnar redan nu för att det här blir långt, argt och sjukt, sjukt, sjukt... Läs på egen risk.

Blir helt störd på P's arbetsgivare. Han är sjuk i huvudet, på riktigt. Hade jag hans telefonnummer så skulle jag ringa upp honom och skälla ut honom efter noter, har aldrig varit med om maken... Komplett galen är han, helt tom på förståelse och empati. Människor som han borde inte få driva företag överhuvudtaget, han utnyttjar människor helt skoningslöst. Han är, kort sagt, helt sjuk.

Ska försöka dra en lång historia kort. P har jobbat hos honom sedan oktober 2007. I början funkade allt helt okej, inte bra, men okej. Några bestämda arbetstider fanns inte då heller, arbetsgivaren (även kallad H) kunde helt plötsligt bestämma sig för att de skulle jobba över en timme eller två. Kanske till och med tre, jaja, fine. Tid är pengar. Arbetsdagar på 10-12 timmar (och ibland ännu mer) var liksom standard. Dock kom jag och P överens om att efter att Vilhelm fötts så skulle han jobba betydligt mindre, normala dagar utan hastigt påkomna övertidstimmar. Tror ni att det funkade? Icke. Det funkade hyfsat, iallafall typ tre dagar per vecka. Men inte mer än så. Bara för att H inte varit närvarande under sina tre söners uppväxter så betyder inte det att alla vill, kan och har lust till att missa sina barns uppväxter. Det är något som H inte har insett, och troligen aldrig kommer att inse. Jobb, jobb, jobb är uppenbarligen det viktigaste i hans liv.

Den senaste månaden har H's företag haft ett uppdrag på ett annat företag. H har alltså blivit anlitad till att fixa ett antal saker hos det större företaget, för en summa som de kommit överens om. Att skaffa fram verktyg, material och folk har alltså helt och hållet legat på H's ansvar. Det har inte funkat, för fem öre. Till att börja med så har inte H skaffat fram material i tid, vilket gjort att de som jobbar åt honom inte kunnat uträtta allt de skulle ha gjort i tid. Han har dessutom tagit in alldeles för lite folk, de som jobbat de här 3½ veckorna har fullkomligt fått slita häcken av sig. Nu är de inne på den sista av fyra veckor, och H verkar ha fått mer eller mindre panik. Han har nog först nu insett att de ligger väldigt långt efter tidsplanen, och att det är mycket tveksamt om de ska hinna klart i tid eller inte. Att han inte tagit det här på allvar, att han schabblat bort alltihop är inte hans anställdas fel. Det är misstag som han helt och hållet ska stå för själv, inser han det? Icke. Han kör med sina anställda som aldrig förr.

P jobbade 07-18 i måndags, alltså övertid på två timmar. Okej. På måndag kväll blev de lovade att sluta senast klockan 13 på tisdagen (igår), om de kunde tänka sig att börja klockan 04. Fine, de gick med på det också. P ställde klockan på 02, klev upp och körde typ åtta mil till jobbet. När klockan närmar sig 13 så tycker inte H att de ska gå hem, det finns för mycket att göra. Efter mycket om och men så får de gå hem klockan 16. Det vill säga, tre timmars övertid. Som dessutom inte gjorts upp i förväg. H tar liksom för givet att hans anställda inte har något liv hemma, inga barn som behöver umgås med, ingen mat som behöver lagas, ingen lägenhet som behöver städas, inget förhållande att ta hand om. Han bara kör på. Igår kväll ringde H och kollade ifall det var okej att jobba likadant idag, det vill säga 04-16. P gick med på det, vi behöver pengarna. Strax före 16 ringde P och upplyste mig om att de inte tillåts sluta förän 18. Tidigast. Vad säger ni om den? 04-18. Fjorton timmars hårt, fysiskt arbete i närmare 30 graders hetta. Det här är fan sjukt.

Något som, om möjligt, får mig att flyga ännu högre i taket än jag redan gjort är hans hot om lönen. Om H's företag inte hinnar göra färdigt det de tagit på sig tills på måndag så kan H glömma att han får betalt för det här uppdraget. Det har H talat om för sina anställda, och dessutom hotat med att det inte blir någon lön ifall de inte hinner klart. H får ju inga pengar då, och påstår sig isåfall inte ha råd att betala ut löner. Vad fan? Det är väl inte H's anställda som klantat sig? Det är väl inte de som glömmer/skiter i att beställa material i tid? Det är väl inte de som har bestämt hur många anställda H ska sätta på det här uppdraget? Det är H själv. Hinner de inte klart så får H ta pengar ur egen ficka för att betala ut löner. Så enkelt är det. Det här är så sjukt så att jag inte vet var jag ska ta vägen. Och det här är bara en bråkdel av allt sjukt man stött på sedan P började jobba för H. En bråkdel.

Har som sagt riktigt god lust att ringa till H och tala om vad jag tycker och tänker. Tala om hur mycket han förstör för människor. Tala om vilket jäkla rikspucko han är. Men det gör jag inte. Eventuellt länkar jag det här inlägget på Facebook, med förhoppningen att hans yngste son ser och läser det. Och därmed vidarebefordrar det till sin far. Gah, jag blir knäpp!!

Kommentarer
Postat av: Kicki

Utan att känna er eller veta vad P jobbar med:

Dags byta jobb?

Har din P sökt något annat?

Det verkar bevisligen vara en hopplös siutation på det där jobbet och den verkar inte förändras. Då måste man finna en ny situation. Nytt jobb.

Lycka till, vet hur det är med små barn! (OCh det är viktigt att vara närvarande.)

2008-08-15 @ 17:48:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0